Rabarberpaj med jordgubbar, fläderblom och vita chokladsmulor

Rabarberpaj med jordgubbar, fläderblom och vita chokladsmulor

Ingredienser

6 - 8portioner

  • dl
    vetemjöl
  • 2krm
    salt
  • 100g
    smör
  • ¾dl
    strösocker
  • 150g
    vit choklad
  • 300g
    rabarber
  • 200g
    jordgubbar
  • 1msk
    strösocker
  • 2tsk
    potatismjöl
  • 2st
    klasar fläderblom

Så lagar du

1. Mät upp mjöl och salt till smuldegen i en bunke. Tillsätt det kalla smöret skuret i mindre bitar och finfördela smöret i mjölet med fingertopparna. Tillsätt sockret och nyp ihop till en smulig deg. Hacka chokladen grovt och blanda ner i smuldegen.

2. Skär rabarberstjälkarna i mindre bitar. Rensa jordgubbarna, skär dem i kvartar och blanda med rabarberna, strösockret och potatismjölet. Strö ut hälften av smuldegen i botten av en pajform, ca 16x22 cm.

3. Fördela fruktblandningen över smulorna och strö över fläderblommorna. Avsluta med resten av smuldegen och grädda pajen i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 35 minuter eller tills smultäcket börjar bli gyllenbrunt. Låt svalna lite och servera gärna med vaniljvisp eller vaniljglass.

Mia Öhrn

Dela det här receptet med dina vänner!