Rabarberpaj med jordgubbar, fläderblom och vita chokladsmulor

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
6 - 8portioner
- 3½dlvetemjöl
- 2krmsalt
- 100gsmör
- ¾dlströsocker
- 150gvit choklad
- 300grabarber
- 200gjordgubbar
- 1mskströsocker
- 2tskpotatismjöl
- 2stklasar fläderblom
Så lagar du
1. Mät upp mjöl och salt till smuldegen i en bunke. Tillsätt det kalla smöret skuret i mindre bitar och finfördela smöret i mjölet med fingertopparna. Tillsätt sockret och nyp ihop till en smulig deg. Hacka chokladen grovt och blanda ner i smuldegen.
2. Skär rabarberstjälkarna i mindre bitar. Rensa jordgubbarna, skär dem i kvartar och blanda med rabarberna, strösockret och potatismjölet. Strö ut hälften av smuldegen i botten av en pajform, ca 16x22 cm.
3. Fördela fruktblandningen över smulorna och strö över fläderblommorna. Avsluta med resten av smuldegen och grädda pajen i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 35 minuter eller tills smultäcket börjar bli gyllenbrunt. Låt svalna lite och servera gärna med vaniljvisp eller vaniljglass.
Mia Öhrn