Rabarberpaj med vit choklad

Publicerat:
2016-05-26Tillagningstid:
Små portionspajer med rabarber och vit choklad. Servera dem gärna ljumna med antingen vaniljgrädde eller vaniljglass.
Ingredienser
4portioner
- 300grabarber (ca 2 medelstora stjälkar)
- 1msksocker
- 1mskpotatismjöl
- 50gvit choklad
Smuldeg
- 2dlvetemjöl
- 100gsmör
- 0,5dlströsocker
- 1mskljus sirap
Vaniljgrädde
- 2dlvispgrädde
- 1msksocker
- ½stvaniljstång
Så lagar du
Pajen
1. Sätt ugnen på 200°C. Ansa och skär rabarbern i ca 2 cm breda bitar, blanda med socker och potatismjöl och fördela i små pajformer, 10 cm i diameter.
2. Blanda mjöl, smör, socker och sirap. Nyp ihop och fördela smuldegen över rabarbern. Riv vit choklad och toppa pajerna.
3. Grädda i ugnen cirka 10-12 minuter Pajerna ska få lite färg.
Vaniljgrädde
1. Vispa grädden och vänd ned sockret. Dela och skrapa ur vaniljstången och blanda försiktigt ned i grädden.