Rabarbertårta med smördeg
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 200gsmördegsplattor
- 6ststjälkar rabarber
- några rejäla nypor strösocker
Så lagar du
Värm ugnen till 200 grader. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Kavla ut degen på lätt mjölat underlag tills den är 1/2 cm tjock. Skär ut en cirkel ca 8 cm i diameter och lägg den på plåten.
Gör regelbundna snitt med vass kniv på 1/2 cm längs omkretsen av cirkeln. Lägg ut rabarbersnitten i form av en vindsnurra. Strö över socker. Lägg ett ark bakplåtspapper ovanpå och tyng sedan ner tårtan med en panna ovanpå den.
Baka i 25-30 min. tills degen är gyllenbrun. Tårtan ska bli helt platt. Skär i 4 delar och servera med en kula honungs- och kanelglass.