Rabarbertrifle med mascarpone

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
Mascarponekräm
- 1paketmascarpone
- 4stägg
- 4msksocker
- 1stvaniljstång
- 1stcitron (skalet)
Rabarberkompott
- 400grabarber
- 4msksocker
- 1cm färsk ingefära
Servering
- 8-10skiva(or)sockerkaka eller 1 tårtbotten
- Krossad mörk choklad
- Penséer
Så lagar du
Mascarponekräm
1. Separera äggula och äggvita. Vispa gulorna med två matskedar socker till en fluffig ljus smet. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Tillsätt vaniljfrö och mascarpone till äggsmeten och fortsätt att vispa till en jämn och fin smet.
2. Vispa äggvitorna till ett mjukt skum. Tillsätt två matskedar socker och fortsätt att vispa till en lätt maräng. Vänd ner marängen i mascarponekrämen och vänd ihop till en luftig och fin kräm.
Rabarberkompott
3. Skala rabarbern och skär ner den i centimeterstora bitar. Skala och hacka eller riv ingefäran.
4. Värm allt tillsammans med sockret i en kastrull tills rabarbern är mjuk, utan att låta den koka sönder.
Servering
5. Använd portionsglas eller en stor serveringsskål. Varva mascarponekräm, rabarber, krossad choklad och sockerkaka i glasen eller skålen i minst två lager.
6. Avsluta med mascarponekräm och garnera gärna med penséer och lite krossad choklad.