Rabarbertrifle med mascarpone

Rabarbertrifle med mascarpone

Publicerat:

Fluffig mascarponekräm varvas med rabarberkompott med en ton av ingefära.

Ingredienser

4portioner

Mascarponekräm

  • 1paket
    mascarpone
  • 4st
    ägg
  • 4msk
    socker
  • 1st
    vaniljstång
  • 1st
    citron (skalet)

Rabarberkompott

  • 400g
    rabarber
  • 4msk
    socker
  • 1
    cm färsk ingefära

Servering

  • 8-10skiva(or)
    sockerkaka eller 1 tårtbotten
  • Krossad mörk choklad
  • Penséer

Så lagar du

Mascarponekräm

1. Separera äggula och äggvita. Vispa gulorna med två matskedar socker till en fluffig ljus smet. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Tillsätt vaniljfrö och mascarpone till äggsmeten och fortsätt att vispa till en jämn och fin smet.

2. Vispa äggvitorna till ett mjukt skum. Tillsätt två matskedar socker och fortsätt att vispa till en lätt maräng. Vänd ner marängen i mascarponekrämen och vänd ihop till en luftig och fin kräm.

Rabarberkompott

3. Skala rabarbern och skär ner den i centimeterstora bitar. Skala och hacka eller riv ingefäran.

4. Värm allt tillsammans med sockret i en kastrull tills rabarbern är mjuk, utan att låta den koka sönder.

Servering

5. Använd portionsglas eller en stor serveringsskål. Varva mascarponekräm, rabarber, krossad choklad och sockerkaka i glasen eller skålen i minst två lager.

6. Avsluta med mascarponekräm och garnera gärna med penséer och lite krossad choklad.

Dela det här receptet med dina vänner!