Råbiff på häst

Publicerat:
2019-11-05Tillagningstid:
Ingredienser
4 - 6portioner
- 300ghästfilé, oxfilé eller kalvinnanlår
- 1mskkapris, gärna inlagd i salt
- 5-6stora gröna oliver, cerignola
- 1mskscharottenlök, finhackad
- salt och peppar
Tillbehör
- 100smör, brynt
- 1dlhasselnötter, rostade
- 1äpple, skuret i små fina tärningar
- 3-4rädisor, tunt skurna
- surdegsbröd, några tunna skivor
- sallad, till exempel ruccola, machésallad och andra små blad
- olivolja
- salt
- ätliga blommor
Så lagar du
1. Skrapa filén försiktigt med en vass kniv längs med filéen i senornas riktning. Det sista kan du hacka så fint som möjligt. (Du kan också be din kötthandlare mala köttet åt dig i din butik eller mala i en köttkvarn)
2. Hacka lök och kapris och blanda ner i färsen. Smaka av med salt och peppar. Lägg in färsen i kylskåpet och förbered dina tillbehör.
3. Bryn smör i en liten kastrull tills det är mörknat och doftar nötigt. Ställ åt sidan.
4. Skär bröd i tunna skivor, pensla med lite olja och rosta i ugn på låg värme tills de är krispiga.
5. Forma köttfärsen i biffar och lägg upp biffarna på en bädd av sallad. Ringla över brynt smör över köttet. Ringla gärna lite olivolja på salladen. Strö över äppeltärningar, rostade och hackade hasselnötter och flingsalt. Garnera med ätliga blommor och rädisor.