Racuchy – Polska pannkakor

Publicerat:
2018-10-24Tillagningstid:
Fluffiga polska pannkakor stekta i olja och toppade med florsocker. De är en blandning mellan äppelmunkar och amerikanska pannkakor. Himmelskt goda!
Ingredienser
6portioner
- 2äpplen
- 5dlvetemjöl
- 4dlmjölk, ljummen
- 2ägg
- 2tsktorrjäst
- 2tskvaniljsocker
- 1msksocker
- ½tsksalt
- florsocker till garnering
- olja till stekning
Så lagar du
1. Blanda mjöl, torrjäst, vaniljsocker, socker och salt i en bunke. Tillsätt ljummen mjölk och vispa smeten slät med en handvisp. Tillsätt äggen och vispa lite till. Täck sedan bunken och låt smeten jäsa i rumstemperatur 1 timme.
2. Skala och finhacka äpplena, hacka dem i små fina tärningar. Vänd försiktigt i smeten, blanda inte mer än nödvändigt, försök att behålla smeten fluffig.
3. Hetta upp olja i en stekpanna och klicka i smeten. Stek pannkakorna tills de blir gyllene cirka 3 min på varje sida. Tänk på att inte ha för hög värme på oljan, för då kan pannkakan stekas utanpå men fortfarande vara rå i mitten. Låt pannkakorna rinna av på papper. Pudra med florsocker och servera med sylt.