Ingredienser
8portioner
- 2 st krukor
- Färskostkräm:
- 250gnaturell färskost (t ex Philadelfia)
- 1stcitron (skal och saft)
- 2mskflytande honung
- 1 ½dlgrekisk yoghurt
- salt och peppar
- Jord:
- 4-6 skiva(or)grovt bröd, t ex kavring
- 2msksmör
- 1dlmandel
- 2tskfänkålsfrö
- salt och peppar
- ca 25 rädisor med blast
Så lagar du
Blanda samman alla ingredienser till färskostkrämen. Fyll upp krukorna med ett 3-4 cm tjockt lager av färskostkrämen.
Om krukorna är väldigt djupa kan man lägga lite bröd eller hopknycklad folie i botten på krukan.
Hacka eller riv ner brödet i små bitar och stek det tillsammans med mandel och fänkålsfrö i smör. Salta och peppra efter smak.
Mixa samman det stekta brödet med kryddor och mandel i en mixer tills det är riktigt finfördelat. Nu är "jorden" klar.
Stoppa ner rädisorna i krukorna och häll på "jorden".
Servera som ett tilltugg till drinken.