Rädisor i kruka

Rädisor i kruka

Ingredienser

8portioner

  • 2 st krukor
  • Färskostkräm:
  • 250g
    naturell färskost (t ex Philadelfia)
  • 1st
    citron (skal och saft)
  • 2msk
    flytande honung
  • 1 ½dl
    grekisk yoghurt
  • salt och peppar
  • Jord:
  • 4-6 skiva(or)
    grovt bröd, t ex kavring
  • 2msk
    smör
  • 1dl
    mandel
  • 2tsk
    fänkålsfrö
  • salt och peppar
  • ca 25 rädisor med blast

Så lagar du

Blanda samman alla ingredienser till färskostkrämen. Fyll upp krukorna med ett 3-4 cm tjockt lager av färskostkrämen.

Om krukorna är väldigt djupa kan man lägga lite bröd eller hopknycklad folie i botten på krukan.

Hacka eller riv ner brödet i små bitar och stek det tillsammans med mandel och fänkålsfrö i smör. Salta och peppra efter smak.

Mixa samman det stekta brödet med kryddor och mandel i en mixer tills det är riktigt finfördelat. Nu är "jorden" klar.

Stoppa ner rädisorna i krukorna och häll på "jorden".

Servera som ett tilltugg till drinken.

Dela det här receptet med dina vänner!