Rådjursrulader med bacon, saltgurka och grovkornig senap samt lingongräddsås

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
Rulader
- 12sttunna skivor á 60 g innanlår av rådjur
- 12stskivor bacon
- 12stskivor inlagd gurka (längdskivad finns färdig på burk)
- 4mskgrovkornig senap
- salt och nymalen vitpeppar
- smör till stekning
Lingongräddsås
- 2stmorötter, skalad och finskuren
- 1stgul lök, skalad och finskuren
- 1stpalsternacka, skalad och finskuren
- 2stlagerblad
- 1mskfärsk timjan, finskuren
- 4dlviltfond (om man använder fond på flaska, följ anvisningarna på förpackningen)
- 3dlgrädde
- 1dlfrysta lingon
- maizena
- persilja till garnityr
- salt och nymalen vitpeppar
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Banka ut köttskivorna om det behövs. Bred ut ett tunt lager av senap på köttskivorna, lägg en skiva bacon och en skiva gurka uppe på. Salta och peppra.
3. Rulla ihop till rulader, fäst med en tandpetare så att ruladen inte rullar upp när den steks.
4. Bryn smör i en gjutjärnspanna. När smöret har tystnat lägg då i ruladerna och bryn köttet runt om. Lyft upp köttet när varje rulad har fått fin stekyta.
5. Skölj nu inte ur gjutjärnspanna utan fräs nu grönsakerna i samma fett som ruladerna. Ta i timjan samt lagerbladen. Fräs i någon minut.
6. Lägg nu tillbaka ruladerna, häll på med fond. Späd med vatten (om det behövs) de är viktigt att ruladerna är täckta med vätska. Sätt på ett lock och koka upp.
7. Sätt in hela grytan i ugnen. Ugnskoka i ca 30-40 minuter.
8. Ta upp ruladerna och sila av kokspadet, och koka ner tills dess att ca 2/3 av vätskan återstår.
9. Tillsatt grädden och låt koka ihop. Red av med maizena om så önskas.
10. Lägg tillbaka ruladerna i såsen. Tillsätt lingonen och smaka av med salt och peppar.
11. Servera med kokta grönsaker eller en potatispuré.