Rågbröd med Norrøna Matjessill, ägg bakat i 63°C och brynt smör

Rågbröd med Norrøna Matjessill, ägg bakat i 63°C och brynt smör

Ingredienser

4portioner

  • Dessa ägg kan göras om man har en cirkulator, då ställer man in den på 63°C och låter dem ligga där i 1,5 h. Men hemma är det lättare att pochera dem.
  • 4skiva(or)
    rågbröd
  • 4st
    ägg
  • vatten
  • salt
  • ättika
  • 3
    timjankvistar
  • 200g
    smör
  • 5-6
    stora betor
  • 2
    små betor
  • 1
    röd lök
  • 1
    knippe gräslök
  • 1
    citron
  • olivolja

Så lagar du

1. Sätt på en kastrull med vatten på spisen, salta och tillsätt en skvätt ättika. Låt det koka upp, och dra sedan av plattan. Knäck äggen ett och ett i en slev. Vispa en virvel i kastrullen och tillsätt äggen. När de flyter upp till ytan är de klara.

2. Lyft upp med en hålslev och låt dem ligga på papper för att torka lite.

3. Ta sillen ur vätskan, torka den lite och snygga till kanterna. Skär i bitar, och låt dem ligga i rumstemperatur.

4. Smält smöret i en kastrull, låt det stå tills du känner en härligt nötig doft, och mjölkproteinet har fått en lätt brun ton.

5. Sila sedan bort proteinet, och håll smöret varmt i en kastrull på spisen.

6. Hacka löken fint och skär gräslöken ännu finare.

7. Lägg upp alltsammans på brödet, och slå brynt smör över. Avsluta med lök och gräslök.

Dela det här receptet med dina vänner!