Raggmunk i våffeljärn

Publicerat:
2021-03-15Tillagningstid:
Nytt sätt att äta raggmunkar! Stek i våffeljärn över öppen eld, servera med trollkräm och njut!
Ingredienser
2portioner
- ½dllantvete
- ½dlrustik lantvete
- 1tskbakpulver (för att få dom lite fluffigare, kan skippas)
- ½tsksalt
- 2dlekologisk mjölk
- 1stägg
- 2-3stpotatisar eller annan rotfrukt, t ex morot eller palsternacka
- smör eller olja, till stekning
Så lagar du
- Blanda samman mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Vispa i mjölken lite i taget. Tillsätt ägget och vispa smeten slät.
- Skala potatis och riv på den fina sidan rakt ner i smeten.
- Värm våffeljärnet på elden tills det är riktigt varmt.
- Häll i smet och grädda.
- Lyft försiktigt järnet för att kolla om den är klar. Du måste kanske hjälpa till med en lite kniv för att lossa ”våfflan”. Servera med trollkräm.