Raggmunk med knaperstekt fläsk och rårörda lingon

Ingredienser
4portioner
Raggmunk:
- ca 800 gpotatis
- 2 dlvetemjöl
- 3dlmjölk
- 1stägg
- 2msksmör
salt och nymalen vitpeppar
Fläsk:
- ca 800 grimmat sidfläsk i skivor
- 1msksmör
- 1 mskrapsolja
Till servering:
1 liten burk rårörda lingon gärna kravmärkt
Så lagar du
1. Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken till en jämn smet. Vispa ner resten av mjölken samt ägget, skala och riv potatisen grovt, vänd ned den i smeten.
2. Blanda väl och smaka av nymalen vitpeppar.
3. Stek fläsket frasigt och gyllenbrunt i lite olja och smör i pannan. När fläsket är klart häller du av flottet men sparar det till stekningen av raggmunkarna.
4. Håll fläsket varmt i ugn på 70 grader.
5. Bryn smör och lite fläskflott i en stekpanna, klicka ut potatissmeten och platta till så tunt som möjligt. Stek raggmunkarna frasiga och gyllenbruna på båda sidor.
6. Servera raggmunkarna rykande heta med fläsket samt rårörda lingon