Raggmunk med knaperstekt fläsk och rårörda lingon

Raggmunk med knaperstekt fläsk och rårörda lingon

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

Raggmunk:

  • ca 800 g
    potatis
  • 2 dl
    vetemjöl
  • 3dl
    mjölk
  • 1st
    ägg
  • 2msk
    smör

salt och nymalen vitpeppar

    Fläsk:

    • ca 800 g
      rimmat sidfläsk i skivor
    • 1msk
      smör
    • 1 msk
      rapsolja

    Till servering:

      1 liten burk rårörda lingon gärna kravmärkt

        Så lagar du

        1. Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken till en jämn smet. Vispa ner resten av mjölken samt ägget, skala och riv potatisen grovt, vänd ned den i smeten.

        2. Blanda väl och smaka av nymalen vitpeppar.

        3. Stek fläsket frasigt och gyllenbrunt i lite olja och smör i pannan. När fläsket är klart häller du av flottet men sparar det till stekningen av raggmunkarna.

        4. Håll fläsket varmt i ugn på 70 grader.

        5. Bryn smör och lite fläskflott i en stekpanna, klicka ut potatissmeten och platta till så tunt som möjligt. Stek raggmunkarna frasiga och gyllenbruna på båda sidor.

        6. Servera raggmunkarna rykande heta med fläsket samt rårörda lingon

        Dela det här receptet med dina vänner!