Räk- och laxtartar

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 150gräkor
- 100grå lax
- 50grökt lax
- 50glöjrom
- 50gkeso
- 1tskdijonsenap
- 1knippa(or)gräslök
- 1mskcrème fraîche
Avokadoröra
- 3stavokado
- 2stlimefrukter
- 2stchilifrukter
- 2stvitlöksklyftor
- 20gkoriander
- 1/2dlolivolja
Så lagar du
Finhacka räkor och lax med en vass kniv. Blanda i senap, gräslök och crème fraîche. Smaka av med salt och peppar. Rör sedan i löjrom och keso. Forma tartaren till exempel med i liten rund plastburk för varje portion.
Skala avokadon och skär den i centimetertjocka kuber. Pressa limefrukterna över. Blanda i olivolja, koriander, chili och vitlök. Samsätt med salt. Servera i klickar bredvid räk- och laxtartaren på tallriken.