Räk- och laxtartar

Räk- och laxtartar

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 150g
    räkor
  • 100g
    rå lax
  • 50g
    rökt lax
  • 50g
    löjrom
  • 50g
    keso
  • 1tsk
    dijonsenap
  • 1knippa(or)
    gräslök
  • 1msk
    crème fraîche

Avokadoröra

  • 3st
    avokado
  • 2st
    limefrukter
  • 2st
    chilifrukter
  • 2st
    vitlöksklyftor
  • 20g
    koriander
  • 1/2dl
    olivolja

Så lagar du

Finhacka räkor och lax med en vass kniv. Blanda i senap, gräslök och crème fraîche. Smaka av med salt och peppar. Rör sedan i löjrom och keso. Forma tartaren till exempel med i liten rund plastburk för varje portion.

Skala avokadon och skär den i centimetertjocka kuber. Pressa limefrukterna över. Blanda i olivolja, koriander, chili och vitlök. Samsätt med salt. Servera i klickar bredvid räk- och laxtartaren på tallriken.

Dela det här receptet med dina vänner!