Räk- och papayasallad

Publicerat:
2012-10-24Tillagningstid:
En sallad inspirerad av det thailändska köket. Men där använder man torkade räkor. Tänk på att inte blanda räkor och papaya i förväg. Papaya innehåller enzymet papain, som förstör proteinerna i räkorna. De blir lite mjuka och uppluckrade om det får ligga tillsammans en lite längre stund.
Ingredienser
6portioner
- 750gca, räkor med skal
- 0,5stor mogen papaya eller 2 små (ca 500 g)
- 2sweet gemsallad eller 1 romsallad
- 1kruk(or)koriander
Dressing:
- 2mskpressad lime
- 2mskströsocker
- 1mskfisksås
- 0,5finhackad röd chilifrukt
Så lagar du
1. Dressing: Blanda samman ingredienserna.
2. Rensa räkorna. Kärna ur och skala papayan.
3. Skölj, torka och dela salladsbladen i mindre bitar.
4. Blanda alltsammans och häll över dressingen. Klipp loss korianderbladen och blanda ner dem i salladen.