Räkcocktail med äpple & lime

Räkcocktail med äpple & lime

Ingredienser

6 - 10portioner

  • 2st
    huvud bladsallad
  • 200g
    200 g fina, handskalade räkor i lag, spara 10 st till garnering
  • 1dl
    crème fraiche
  • 1dl
    majonnäs
  • 1st
    litet äpple, i små tärningar
  • 1/2 st
    fänkål, i små tärningar
  • 1dl
    dill, plockad
  • 1dl
    gräslök, hackad (spara lite till garnering)
  • 2st
    lime, det gröna av skalet rivet
  • 1tsk
    salt
  • 1tsk
    vitpeppar
  • en droppe tabasco

Till garnityr och servering

  • 50g
    löjrom alt laxrom
  • 1st
    lime, i klyftor eller skivor
  • 1paket
    cocktailtomater, delade
  • 1paket
    knäckesticks

Så lagar du

Skölj salladen väl och plocka ut 10 fina, små blad till garnering. Strimla resten fint, ställ i kyl. Blanda resterande ingredienser i en skål, smaka av och justera kryddningen om du önskar. Täck med plast och ställ i kyl. Hit kan du förbereda ett par timmar innan.

Vid servering eller 1 timme innan: Plocka fram 10 små glas, fördela sallad och räkröra i dessa. Garnera med rom, gräslök, räkor, lime och tomater. Ställ i kyl till servering. Servera med knäckesticks.

Dela det här receptet med dina vänner!