Ingredienser
6 - 10portioner
- 2sthuvud bladsallad
- 200g200 g fina, handskalade räkor i lag, spara 10 st till garnering
- 1dlcrème fraiche
- 1dlmajonnäs
- 1stlitet äpple, i små tärningar
- 1/2 stfänkål, i små tärningar
- 1dldill, plockad
- 1dlgräslök, hackad (spara lite till garnering)
- 2stlime, det gröna av skalet rivet
- 1tsksalt
- 1tskvitpeppar
- en droppe tabasco
Till garnityr och servering
- 50glöjrom alt laxrom
- 1stlime, i klyftor eller skivor
- 1paketcocktailtomater, delade
- 1paketknäckesticks
Så lagar du
Skölj salladen väl och plocka ut 10 fina, små blad till garnering. Strimla resten fint, ställ i kyl. Blanda resterande ingredienser i en skål, smaka av och justera kryddningen om du önskar. Täck med plast och ställ i kyl. Hit kan du förbereda ett par timmar innan.
Vid servering eller 1 timme innan: Plocka fram 10 små glas, fördela sallad och räkröra i dessa. Garnera med rom, gräslök, räkor, lime och tomater. Ställ i kyl till servering. Servera med knäckesticks.