Räkgryta

Publicerat:
2015-02-04Tillagningstid:
I stället för att servera räkor och rostat bröd är det gott att göra en varm räkrätt till fredagsmys.
Ingredienser
4 - 5portioner
- 1kgräkor
- 1+1mskolivolja
- 1litervatten
- 2stpaprikor gärna olika färger
- 1stgul lök
- 1stvitlöksklyfta
- 1msktomatpuré
- 2dlcrème fraiche
- ½krmchili
Tillbehör
- ris
- blandad sallad
Så lagar du
1. Skala räkorna och spara skalet. Fräs skalet i oljan tills det vitnar. Häll på vatten och koka 15-20 minuter. Sila av och spara buljongen. Släng skalen. Koka ihop buljongen till cirka 2 dl återstår.
2. Strimla paprikorna. Hacka löken och vitlöken och låt dem fräsa mjuka i 1 msk olivolja. Tillsätt tomatpurén och låt den fräsa med 1 minut.
3. Häll på den reducerade räkbuljongen och tillsätt crème fraichen, koka upp.
4. Tillsätt paprikastrimlorna. Koka cirka 5 minuter tills paprikan börjar mjukna. Tillsätt räkorna och smaka av med en aning chilipeppar och om det behövs salt.
5. Servera med ris och sallad.