Räkor al pil pil

Publicerat:
2015-04-15Servera gärna med baguette, det är oerhört gott att doppa brödet i den välsmakande oljan.
Ingredienser
- ¾kgstora ishavsräkor, tinade
- 3stvitlöksklyftor
- 1-2ströda spanska pepparfrukter
- 1dlolivolja
- ½dlhackad persilja
Så lagar du
1. 6–8 portioner som tapasrätt.
2. Sätt ugnen på 250 grader. Skala räkorna och fördela dem i små ugnssäkra portionsformar.
3. Finhacka vitlöken. Ta bort kärnorna och mellanväggar från pepparfrukten om du inte vill ha det alltför hett. Finhacka pepparfrukten.
4. Hetta upp oljan i en kastrull tillsammans med vitlök och pepparfrukt, tills vitlöken börjar få lite färg.
5. Häll den heta oljan över räkorna och ställ in formarna en kort stund i ugnen tills det börjar bubbla och bli riktigt hett. Strö över lite persilja och servera genast.