Räkor på spett med avokadosalsa

Publicerat:
2015-10-20Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
Avokadosalsa
- 2stmogna avokado
- 2stlime
- 2ststora tomater
- 1strödlök
- 1-2stchilifrukter
- 3cmingefära
- 1mskolivolja
- 2mskfärsk koriander
- salt och peppar
Räkspett
- 2skiva(or)prosciutto
- 16stjätteräkor (asc-märkta), skalade
- 8strosmarinkvistar
- 1mskolivolja
Så lagar du
Avokadosalsa
1. Gröp ur och skiva avokado och pressa över saften från en lime. Tillsätt urkärnade och hackade tomater, skivade rödlökar, finhackad chili och ingefära.
2. Blanda alltihop varsamt med olivolja och hackad koriander och smaka av med salt och peppar.
Räkspett
1. Dela varje prosciuttoskiva i 8 mindre skivor, totalt 16 st. Linda in varje räka i en skiva prosciutto.
2. Rensa rosmarinkvistarna från bladen, förutom en tofs på toppen.
3. Trä på två inlindade räkor på varje rosmarinspett, genom att låta spettet gå igenom varje räka på två ställen, så att räkan får en c-form.
4. Pensla lite olja på räkorna och salta och peppa. Stek i en grillpanna på hög värme 1-2 minuter på varje sida, tills de är genomstekta.
5. Skär den kvarvarande limen i 4 klyfotr. Servera två spett och en limeklyfta per person, med lite avokadosalsa. Garnera med lite extra koriander.