Räkor på spett med avokadosalsa

Räkor, prosciutto och rosmarin på spett med avokado- ingefärs- och limesalsa.

Publicerat:

Tillagningstid:

Förutom att ge smak kan rosmarinkvistar också användas som spett. Räkorna passar perfekt med salsan, som har smak av ingefära och lime.

Ingredienser

4portioner

Avokadosalsa

  • 2st
    mogna avokado
  • 2st
    lime
  • 2st
    stora tomater
  • 1st
    rödlök
  • 1-2st
    chilifrukter
  • 3cm
    ingefära
  • 1msk
    olivolja
  • 2msk
    färsk koriander
  • salt och peppar

Räkspett

  • 2skiva(or)
    prosciutto
  • 16st
    jätteräkor (asc-märkta), skalade
  • 8st
    rosmarinkvistar
  • 1msk
    olivolja

Så lagar du

Avokadosalsa

1. Gröp ur och skiva avokado och pressa över saften från en lime. Tillsätt urkärnade och hackade tomater, skivade rödlökar, finhackad chili och ingefära.

2. Blanda alltihop varsamt med olivolja och hackad koriander och smaka av med salt och peppar.

Räkspett

1. Dela varje prosciuttoskiva i 8 mindre skivor, totalt 16 st. Linda in varje räka i en skiva prosciutto.

2. Rensa rosmarinkvistarna från bladen, förutom en tofs på toppen.

3. Trä på två inlindade räkor på varje rosmarinspett, genom att låta spettet gå igenom varje räka på två ställen, så att räkan får en c-form.

4. Pensla lite olja på räkorna och salta och peppa. Stek i en grillpanna på hög värme 1-2 minuter på varje sida, tills de är genomstekta.

5. Skär den kvarvarande limen i 4 klyfotr. Servera två spett och en limeklyfta per person, med lite avokadosalsa. Garnera med lite extra koriander.

Dela det här receptet med dina vänner!