Räkpizza

Räkpizza med räkstuvning.

Publicerat:

Tillagningstid:

Pappa Malak och dottern Helena lagar pizza toppad med räkstuvning.

Ingredienser

Tomatsås

  • krossade tomater
  • salt och svartpeppar
  • färsk basilika

Räkstuvning

  • färska räkor
  • mjölk
  • grädde
  • aromat

Topping

  • skinka
  • ost

Så lagar du

1. Om du gör egen pizzadeg, börja med den.

2. Gör tomatsås: Häll krossade tomater i en kastrull. Krydda med salt, svartpeppar och färsk basilika. Tomatsåsen ska vara kall, inte varm.

3. Gör räkstuvning: Blanda mjölk och grädde i en kastrull, krydda med med aromat. Låt börja koka lite lätt och lägg sen i mjöl. Rör om tills det tjocknar. Lägger då ner räkorna.

4. Kavla ut pizzadegen till en halvinbakad båtform. Lägg på tomatsåsen och sen ost och skinka. Avsluta med räkstuvningen. Du kan också lägga på rävstuvningen efter att pizzan varit i ugnen.

5. Ställ in i ugnen tills pizzan är klar.

Dela det här receptet med dina vänner!