Ingredienser
4portioner
- 600gfasta fiskfiléer, ex gös, uea eller aborre
- 1tsksalt
- 2krmsvartpeppar
- vetemjöl
- 2stägg
- 1/2paketpankopanering (120 g)
- olivolja
<b>Risotto</b>
- 2stscharlottenlökar
- 2stvitlöksklyftor
- 1+1mskolivolja
- 2 1/2dlarborioris
- 2dltorrt vitt vin
- 7-8dlgrönsaksbuljong
- 1ströd paprika
- 1/2röd spansk pepparfrukt
- 3salladslökar
- 1påse(ar)babyspenat (80 g)
- 150gräkor
- 2dlparmesanost
- salt
- svartpeppar
<b>Tillbehör</b>
- citronklyftor
Så lagar du
1. Skär fisken i bitar.
2. <b>Risotto:</b> Skala och finhacka löken och vitlöken. Fräs den i 1 msk olivolja. Tillsätt riset och låt det fräsa med en kort stund. Tillsätt vinet och låt koka med en stund. Späd med buljongen lite i taget och låt den koka in, späd med mer buljong. Låt koka 30 minuter eller tills riset är krämigt men fortfarande har en liten kärna. Rör då och då.
3. Kärna ur paprikan och pepparfrukten och finhacka dem. Skiva salladslöken.
4. Hetta upp 1 msk olivolja och fräs paprika, chili och salladslök. Tillsätt spenat och låt den precis mjukna. Allra sist blandas räkorna i så att de blir varma.
5. Tillsätt räkröran och parmesanost till det kokta riset. Späd med mer buljong om det behövs.
6. Vänd fiskbitarna i vetemjöl, uppvispat ägg och pankooanering. Stek dem i olivolja några minuter på varje sida. Servera på varma tallrikar med citronklyftor.