Räkrisotto med fisk

Räkrisotto med fisk

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 600g
    fasta fiskfiléer, ex gös, uea eller aborre
  • 1tsk
    salt
  • 2krm
    svartpeppar
  • vetemjöl
  • 2st
    ägg
  • 1/2paket
    pankopanering (120 g)
  • olivolja

<b>Risotto</b>

  • 2st
    scharlottenlökar
  • 2st
    vitlöksklyftor
  • 1+1msk
    olivolja
  • 2 1/2dl
    arborioris
  • 2dl
    torrt vitt vin
  • 7-8dl
    grönsaksbuljong
  • 1st
    röd paprika
  • 1/2
    röd spansk pepparfrukt
  • 3
    salladslökar
  • 1påse(ar)
    babyspenat (80 g)
  • 150g
    räkor
  • 2dl
    parmesanost
  • salt
  • svartpeppar

<b>Tillbehör</b>

  • citronklyftor

Så lagar du

1. Skär fisken i bitar.

2. <b>Risotto:</b> Skala och finhacka löken och vitlöken. Fräs den i 1 msk olivolja. Tillsätt riset och låt det fräsa med en kort stund. Tillsätt vinet och låt koka med en stund. Späd med buljongen lite i taget och låt den koka in, späd med mer buljong. Låt koka 30 minuter eller tills riset är krämigt men fortfarande har en liten kärna. Rör då och då.

3. Kärna ur paprikan och pepparfrukten och finhacka dem. Skiva salladslöken.

4. Hetta upp 1 msk olivolja och fräs paprika, chili och salladslök. Tillsätt spenat och låt den precis mjukna. Allra sist blandas räkorna i så att de blir varma.

5. Tillsätt räkröran och parmesanost till det kokta riset. Späd med mer buljong om det behövs.

6. Vänd fiskbitarna i vetemjöl, uppvispat ägg och pankooanering. Stek dem i olivolja några minuter på varje sida. Servera på varma tallrikar med citronklyftor.

Dela det här receptet med dina vänner!