Räksoppa shots med kokosgrädde

Publicerat:
2019-02-06Tillagningstid:
Ingredienser
6portioner
- 200gräkor
- 4dlvatten
- 1½dlvispgrädde
- 1lime
- 2mskkoncentrerad kycklingfond
- 1dlvatten
- 3dlkokosgrädde
- 2msksweet chili-sås
- 4-6chips, valri sort
- 1knippa(or)dill
- 1knippa(or)koriander
- 2salladslökar
Så lagar du
1. Vispa grädde fluffig.
2. Riv i skalet från limen och sätt in i kylen.
3. Skala räkorna. Spara skalet och lägg dessa i en kastrull. Täck med vatten och gör ett uppkok. Sila av skalen och spara avkoket från räkorna.
4. Koka sedan samman med kokosgrädde, vattnen, kyckling, och sweet chilisås. Hacka ner dillen och koriandern slå sedan soppa i en mixer eller använd en stavmixer och mixa ordentligt.
5. Hacka salladslökarna samt hacka räkorna grovt. Lägg i shotsglas och slå på den varma soppan. Toppa med lite vispgrädde, krossa chipen. Garnera och servera.
Tips
Finns det inga räkor med skal i din butik så kan du köpa skaldjursbuljong och använd 2 msk av det i stället och sedan räkor på burk cirka 150 gram.
Har du inte chips hemma så testa med ostkrokar.