Ingredienser
4portioner
- 500gekologiskt durumvetemjöl
- 650gekologiskt vetemjöl
- 12ägg
- 160gramslökpure (se relaterat recept)
- 90golivolja
Tillbehör
- 30gramslök
- 2mskkapris
- 3msksmör
- 1citron
Så lagar du
1. Pulsmixa alla ingredienser till pastan tills degen börjar bli smulig. Ta ur mixer och knåda i minst 5 min till en silkeslen yta börjar ta form (är degen för torr så tillsätt 1 msk vatten i taget tills rätt konsistens).
2. Kavla ut i en pastamaskin och strimla sedan till tagliatelle. Koka hastigt i lätt saltat vatten.
3. Tag under tiden ½ dl pastavatten och smaka av med citronsaft, skal och kapris. Vispa i smöret till en bunden sås.
4. Råstek övrig ramslök hastigt och blanda med pasta och sås. Smaka av med salt och svartpeppar.
Recept på ramslökspure finns här!