Ramslökssoppa med frasiga oststänger

Publicerat:
2017-05-04Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
Soppa
- 100gramslök
- 4medelstora potatisar
- 2schalottenlökar
- 2msksmör
- 1dlvitt vin
- 7dlgrönsaksbuljong
- 1dlgrädde
- salt och peppar
Oststänger, 8 st
- 1tinad smördegsplatta, 16 x 8 cm
- 2dlriven parmesanost
- 2tskpaprikapulver
- 1uppvispat ägg
- flingsalt
Så lagar du
Ramslöksoppa
1. Skala potatis och schalottenlök, skär i mindre bitar och låt fräsa i smör.
2. Häll på vinet och buljong och låt sjuda tills potatisen blivit mjuk. Tillsätt grädde och låt koka upp.
3. Mixa soppan med ramslöken och smaka av med salt och peppar.
Oststänger
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Kavla smördegen lätt och pensla med uppvispat ägg. Strö över riven ost, paprikapulver och en nypa flingsalt.
3. Skär smördegen i åtta remsor och snurra dem.
4. Lägg på bakplåtspapper och grädda i ugn ca 8 minuter.
Dryckestips
Vitt vin:
Reichsrat von Buhl Riesling Trocken 2015, Tyskland
Nr 72093, 129 kronor
Crudo Cataratto Zibibbo Organic 2016, Italien
Nr 4993, Italien, 79 kronor
Rosé:
M de Minuty Rosé, Frankrike
Nr 2590, 119 kronor
Öl:
Oppigårds Amarillo, Sverige
Nr 1442, 20:90 (33 cl)
Alkoholfritt:
Vin:
Leitz Eins Zwei Zero Riesling 2015, Tyskland
Nr 11901, 69 kronor
Öl:
Mikkeller Drink´in The Sun
Nr 11994, 18:20 (33 cl)