Råraka med ruccolacrème och lufttorkad skinka
Ingredienser
4portioner
- 50gruccolasallad
- 100gfärskost
- 1mskolivolja
- salt och peppar
- 4-6stpotatisar
- 0,5stpurjolök
- smör och rapsolja till stekning
- 4skiva(or)lufttorkad skinka
Så lagar du
Mixa ruccolasallad, färskost och olivolja till en slät crème i en matberedare.
Skala och riv potatisen grovt. Krama därefter ur vätskan.
Skiva purjolöken tunt och blanda den med potatisen. Dela i fyra nävstora "bollar". Platta ut och stek som tunna kakor i smör och olja någon minut på var sida tills de är krispiga och gyllenbruna.
Servera genast med en klick ruccolacrème och toppa med skinkan.
<b>Tips:</b>
Du kan hålla rårakorna varma i ugnen, ca 125 grader. Se bara till att inte lägga dem på varandra.
Rårakor är också väldigt goda med en klick ishavsrom på.
En klassisk råraka serverar du med knaperstekt fläsk eller bacon och rårörda lingon.