Råraka på palsternacka med fetacreme

Publicerat:
2017-03-23Tillagningstid:
Frasiga rårakor på palsternacka och potatis smakar suveränt som förrätt med en mustig feta- och olivröra. Rårakorna passar fint också med löjrom, skagenröra eller andra toppingar.
Ingredienser
4portioner
- 200gfast potatis
- 200gpalsternacka
- ½ mskpotatismjöl
- 1-2krmsalt
- lite nymalen svartpeppar
- 2msksmör
- 2mskrapsolja till stekning
Feta- och olivröra
- 150gfetaost
- 1 ½dlcrème fraiche
- ½ dlhackade gröna oliver
Så lagar du
1. Fetaröra: Mosa osten med crème fraiche, blanda i de hackade oliverna och ställ kallt.
2. Råraka: Skala och grovriv potatis och palsternacka, pressa ur en del av vätskan. Blanda med potatismjöl, salt och peppar.
3. Hetta upp en stekpanna med smör och olja. Lägg i rågade matskedar av rotsakerna, platta till och forma till små rårakor. Stek cirka 2 minuter per sida på ganska hög värme, vänd försiktigt.
4. Servera rårakorna nystekta med fetaröran.
Dryckestips
Vitt vin:
2015 Steinschaden Grüner Veltliner, Österrike
Nr 4320, 79 kr
Vitt vin:
2015 Domaene Gobelsburg Grüner Veltliner, Österrike
Nr 2775, 99 kr
Alkoholfritt:
Mariestads Alkoholfri, Sverige
Nr 1953, 11:50 kr/33 cl