Ingredienser
4portioner
- 2paketa 200g färska lasagneplattor
- 200gfärska spenat
- 2ststora schalottenlökar
- 50gfärsk vintertryffel
- 2-4tsksvart tryffelolja
- 250gricottaost
- 4stäggulor
- 2mskolivolja
- mjöl till att mjöla bänken
- olivolja
- salt och nymalen vitpeppar
Så lagar du
1. Ansa och skölj spenaten, skala och finhacka schalottenlöken.
2. Fräs schalottenlöken i olivoljan utan att ta färg, lägg i spenaten i pannan. Blanda ihop tills att spännsten i spenaten har släppt.
3. Lägg upp i en bunke och låt svalna.
4. När lök och spenat bladningen är kall tillsätt då ricottaosten, 2st äggulor samt tryffeloljan rör om och smaka av med salt och ny malen vitpeppar.
5. Rulla ut lasagneplattorna på en mjölad bänk, pensla ovan sidan med resterande äggula, lägg en klick av spenat och ricottablandingen på pastan och vik över, skär ut en ravioli. Pressa kanterna med en gaffel så att raviolin sluter tätt, upprepa 6 gånger per lasagnelängd, vill man göra minde ravioli är det helt ok
6. Koka i saltat vatten, med en liten skvätt olivolja i ca 2-3 minuter.
7. Serveras direkt, hyvla över tryffel samt ringla över lite olivolja, salta med flingsalt.