Recept: Rebellens linsgryta
Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 500gRöda linser
- 3stMedelstora gula lökar
- 1Hel vitlök
- 1burk(ar)Kokosmjölk
- 1bit(ar)Ingefära
- 3mskIndisk currypasta
Så lagar du
Häll linserna i en bunke med vatten och blötlägg i 2 timmar (om du använder torkade). Köper du färdiga linser behöver de inte blötläggas.
Riv lök och ingefäran med rivjärn. Pressa vitlöken.
Stek sedan lök, ingefära och vitlöken tillsammans i en teflongryta.
När det har fått lite färg tillsätter du currypastan, salt och peppar.
Lägg i en halv tesked gurkmeja.
Häll linserna i grytan och tillsätt 1 liter vatten och kokosmjölken.
Låt grytan koka på tvåan. När linserna blir mjuka är det klart!
Servera gärna med Basmatiris och sallad.