Recept: Rebellens linsgryta

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 500g
    Röda linser
  • 3st
    Medelstora gula lökar
  • 1
    Hel vitlök
  • 1burk(ar)
    Kokosmjölk
  • 1bit(ar)
    Ingefära
  • 3msk
    Indisk currypasta

Så lagar du

Häll linserna i en bunke med vatten och blötlägg i 2 timmar (om du använder torkade). Köper du färdiga linser behöver de inte blötläggas.

Riv lök och ingefäran med rivjärn. Pressa vitlöken.

Stek sedan lök, ingefära och vitlöken tillsammans i en teflongryta.

När det har fått lite färg tillsätter du currypastan, salt och peppar.

Lägg i en halv tesked gurkmeja.

Häll linserna i grytan och tillsätt 1 liter vatten och kokosmjölken.

Låt grytan koka på tvåan. När linserna blir mjuka är det klart!

Servera gärna med Basmatiris och sallad.

Dela det här receptet med dina vänner!