Renburgare

Renburgare

Publicerat:

Tillagningstid:

Saftiga burgare går alltid hem. Testa det här på stekhäll, eller gör som vi och halstra över glöden!

Ingredienser

4portioner

  • 500g
    renfärs (eller älgfärs)
  • 100g
    ost, riven
  • 1msk
    fransk senap
  • 1,5tsk
    salt
  • 1tsk
    svartpeppar
  • Dina favorittillbehör, t.ex. strips, lök, ost, ketchup

Hamburgerdressing

  • 1dl
    tjock yoghurt
  • 1dl
    majonnäs
  • 2msk
    ketchup
  • 2msk
    bostongurka
  • salt & peppar

Så lagar du

  1. Förbered och tänd elden.
  2. Blanda samtliga ingredienser till färsen. Du kan gärna göra det i förväg och låter den stå ett par timmar i kylen, men det är inte nödvändigt.
  3. Dela i 4 lika stora delar, forma till burgare.
  4. Blanda samtliga ingredienser till dressing.
  5. När du har en fin glödbädd grillar du burgarna vackert gyllene i halster några minuter per sida.
  6. Servera med dina favorittillbehör.

Dela det här receptet med dina vänner!