Ingredienser
4portioner
- 480grenskav
- 2stgula lökar
- 100gskogssvamp
- 1stmorot
- 1nypa(or)salt
- 4krmpeppar
- 1tskfond
- 1,5dlgrädde
- 3dllingon
- kruspersilja
- matolja
<b>Potatispuré</b>
- 8stpotatisar
- 4stjordärtskockor
- 0,5msksmör
- 0,5dlmjölk
- salt
Så lagar du
Sätt potatis och jordärtskockor på kokning innan du börjar med renskaven.
Hacka lök, svamp och morot och bryn lätt i en panna. Tillsätt renskaven och stek ytterligare en kort stund. Slå på grädde och smaksätt med salt, peppar och buljong. Låt koka i ca 5 minuter.
Rör ner lingon och persilja.
Potatispuré:
Skala och dela potatis och jordärtskockor i ungefär lika stora bitar.
Lägg ner i kokande osaltat vatten, koka i ca 20 minuter. Slå av vattnet. Pressa med en potatispress ner i en skål.
Lägg i en klick smör, häll i mjölk lite i taget och smaksätt med salt. Vispa till en puré.