Renskav med potatispuré

Renskav med potatispuré

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 480g
    renskav
  • 2st
    gula lökar
  • 100g
    skogssvamp
  • 1st
    morot
  • 1nypa(or)
    salt
  • 4krm
    peppar
  • 1tsk
    fond
  • 1,5dl
    grädde
  • 3dl
    lingon
  • kruspersilja
  • matolja

<b>Potatispuré</b>

  • 8st
    potatisar
  • 4st
    jordärtskockor
  • 0,5msk
    smör
  • 0,5dl
    mjölk
  • salt

Så lagar du

Sätt potatis och jordärtskockor på kokning innan du börjar med renskaven.

Hacka lök, svamp och morot och bryn lätt i en panna. Tillsätt renskaven och stek ytterligare en kort stund. Slå på grädde och smaksätt med salt, peppar och buljong. Låt koka i ca 5 minuter.

Rör ner lingon och persilja.

Potatispuré:

Skala och dela potatis och jordärtskockor i ungefär lika stora bitar.

Lägg ner i kokande osaltat vatten, koka i ca 20 minuter. Slå av vattnet. Pressa med en potatispress ner i en skål.

Lägg i en klick smör, häll i mjölk lite i taget och smaksätt med salt. Vispa till en puré.

Dela det här receptet med dina vänner!