Renskavsgryta med pressad potatis

Ingredienser
4portioner
- 1kgpotatis, skalad, i bitar
- 500 grenskav, fryst
- 1stgul lök, hackad
- 250gskogschampinjoner, i bitar
- 2dlcrème fraiche
- 2dlmjölk
- 1msksenap, valfri sort
- 1mskvinbärsgelé
- ½stpurjolök, hackad
- 500gwokgrönsaker, frysta
- salt, vitpeppar, smör till stekning, majsena
Så lagar du
1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten, gör grytan under tiden.
2. Bryn renskav i smör, tillsätt lök och svamp. Låt det få lite färg, häll på crème fraiche och mjölk, koka ihop några minuter.
3. Smaka av med senap, gelé, salt och peppar. Red med majsena om du vill ha tjockare konsistens. Tillsätt nästan all purjo. Häll av vattnet och pressa potatisen.
4. Stek grönsakerna i smör, krydda med salt och peppar och lägg ovanpå renskavsgrytan. Strö på resterande purjolök. Servera med vinbärsgelé.