Revben med Jacksonpotatis

Revben med Jacksonpotatis

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 2kg
    revben

Jacksonpotatis

  • 4st
    bakpotatisar
  • 2paket
    bacon
  • 1st
    salladslök
  • 1knippa(or)
    persilja
  • 3dl
    riven stark ost
  • 2msk
    rapsolja
  • 1msk
    smör
  • ½st
    citron
  • salt och peppar

Kryddblandning

  • 2påse(ar)
    dipmix med löksmak
  • msk
    rökt barbecuesalt
  • ½msk
    kummin
  • 1msk
    cayennepeppar
  • 2tsk
    svartpeppar

Så lagar du

1. Börja med potatisen, som tar längst tid.

2. Sätt ugnen på 210 grader, tvätta potatisen och picka den med en gaffel. Lägg potatisen i ugnen och baka tills den är helt mjuk. Det tar ca en timme beroende på potatisarnas storlek. Under tiden börjar du förbereda revbenen.

3. Blanda alla kryddorna och dipmixen. Stöt i en mortel eller bara smula mellan fingrarna. Gnid in kryddblandningen i köttet som sedan läggs på bakplåtspapper på en plåt. Flytta potatisen längst ner i ugnen och sätt in revbenen över i ca 50 minuter.

4. Skär baconet i bitar och stek det knaprigt. Skär löken i tunna skivor. Ta ut potatisarna när de är mjuka. Dela och gröp ur dem. Spara skalen. Blanda potatisen med baconet, löken, finhackad persilja och hälften av osten. Tillsätt smöret och oljan och rör om. Smaksätt med citronsaft, salt och peppar. Fördela potatisblandningen i skalen, toppa med resten av osten och sätt in i ugnen på grill tills osten smält.

5. Dela upp revbenen och servera allt tillsammans med jordnötssås och jordgubbschutney.

Dela det här receptet med dina vänner!