Revben med Jacksonpotatis

Ingredienser
4portioner
- 2kgrevben
Jacksonpotatis
- 4stbakpotatisar
- 2paketbacon
- 1stsalladslök
- 1knippa(or)persilja
- 3dlriven stark ost
- 2mskrapsolja
- 1msksmör
- ½stcitron
- salt och peppar
Kryddblandning
- 2påse(ar)dipmix med löksmak
- 1½mskrökt barbecuesalt
- ½mskkummin
- 1mskcayennepeppar
- 2tsksvartpeppar
Så lagar du
1. Börja med potatisen, som tar längst tid.
2. Sätt ugnen på 210 grader, tvätta potatisen och picka den med en gaffel. Lägg potatisen i ugnen och baka tills den är helt mjuk. Det tar ca en timme beroende på potatisarnas storlek. Under tiden börjar du förbereda revbenen.
3. Blanda alla kryddorna och dipmixen. Stöt i en mortel eller bara smula mellan fingrarna. Gnid in kryddblandningen i köttet som sedan läggs på bakplåtspapper på en plåt. Flytta potatisen längst ner i ugnen och sätt in revbenen över i ca 50 minuter.
4. Skär baconet i bitar och stek det knaprigt. Skär löken i tunna skivor. Ta ut potatisarna när de är mjuka. Dela och gröp ur dem. Spara skalen. Blanda potatisen med baconet, löken, finhackad persilja och hälften av osten. Tillsätt smöret och oljan och rör om. Smaksätt med citronsaft, salt och peppar. Fördela potatisblandningen i skalen, toppa med resten av osten och sätt in i ugnen på grill tills osten smält.
5. Dela upp revbenen och servera allt tillsammans med jordnötssås och jordgubbschutney.