Reversed rib eye steak - Entrecôte med rubb

Publicerat:
2019-08-20Tillagningstid:
Johan Åkerberg och Johan Fritzell är grill- och rökmästarna som gästar Timjan, tupp och tårta. Den här entrecôten är underbar i all sin enkelhet.
Ingredienser
4 - 6portioner
- ca 2kgentrecôte
- ½dlgrovt salt
- ½dlsvartpeppar
Så lagar du
1. Blanda ihop salt och peppar till en rub, krydda entrecôten och låt ligga 20 min innan den åker in i smokern/grillen.
2. Lägg in entrecôte i smoker/grill på ca 125°C och rök i 2-4 timmar till en innertemperatur på ca 55°C.
3. Ta ut och låt vila invirad i papper, minst 20 minuter, skiva sen i tjocka skivor, ca 3-4 cm.
4. Hetta upp en gjutjärnspanna så den ryker och låt skivorna kött studsa i pannan så de får fin färg/yta på båda sidorna.
5. Ta ur panna och lägg på skärbräda, tranchera tjocka skivor och servera med sallad och lite grillad citron eller något annat gott.