Riki & Sladjans hands on lomito

Riki & Sladjans hands on lomito

Publicerat:

Recept från Riki Simic och Sladjan Osmanagic.

Ingredienser

4portioner

  • 4st
    ciabatta
  • smör
  • 400g
    rostbiff
  • 400g
    bacon
  • salladsblad
  • 2st
    salladslökar, skivade
  • 2st
    röda chilipeppar, urkärnade och finhackade
  • 400g
    mozarella, riven i trådar
  • 2st
    avokado, skalade, urkärnade och skivade
  • 2dl
    gräddfil
  • pickles
  • olivolja
  • salt & peppar

Så lagar du

1. Skiva och dela brödet i två delar. Bred på smör.

2. Köttet skall vara tunt skuret men behöver inte vara ugnsvarmt. Baconet skall vara knaperstekt. När det är check på de två delarna så är det bara att ösa på allt. Lägg salladsblad först, sedan kött och bacon, strö över lök, chili och mozarella.

3. Djupt andetag. Nu: tryck dit avokado, en klick gräddfil, lite pickles och droppa olivolja på allt. Glömt inte att krydda efter behov och smak. Avsluta med den övre bröddelen.

Sådär ja: That's a lomito!

Dela det här receptet med dina vänner!