Rimmad, halstrad torskrygg

Ingredienser
4portioner
- 5dlvatten
- 1dlströsocker
- ½dlsalt
- 600gbenfri torskrygg eller filé, msc-märkt
- vitpeppar från kvarnen
Vårgrön ärtpuré
- 500 gfrysta gröna ärtor
- 2msksmör
- 2tskpepparrot, riven eller wasabi
- ½tsksalt
- ½tskvitpeppar
Fänkål- & äppelsallad
- 1stfänkål
- 2stäpplen
- 1 dldill, hackad
- ½stcitron, pressad
- ½dlolivolja
- ½tsksalt
Så lagar du
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda vatten, socker och salt. Lägg i fisken och låt den rimmas under tiden du förbereder tillbehören (nedan). Skölj och torka av fisken, hetta upp en stekpanna, häll i rapsolja och lägg fisken i pannan med skinnsidan neråt. Stek på hög värme, ca 1 minut, vänd fisken, peppra och stek hastigt på andra sidan. Flytta över till en ugnsform och ställ in i ugnen tills fisken är nästan färdig. Det är när segmenten nästan faller isär om du trycker på den. Servera med tillbehören och ev kokt potatis.
Koka upp vatten i en kastrull eller med vattenkokare. Tillsätt ärtor, låt koka 1 minut, häll av vattnet men spara 1 dl. Mixa ärtor, ½ dl av kokvattnet, smör, pepparrot, salt och peppar med stavmixer. Tillsätt mer kokvatten om du önskar en lösare puré. Servera som den är eller passera genom en sil med hjälp av baksidan på en slev.
Strimla fänkål och äpple tunt. Blanda med resterande ingredienser.