Rimmad, halstrad torskrygg

Rimmad, halstrad torskrygg

Publicerat:

med vårgrön ärtpuré, fänkål- & äppelsallad

Ingredienser

4portioner

  • 5dl
    vatten
  • 1dl
    strösocker
  • ½dl
    salt
  • 600g
    benfri torskrygg eller filé, msc-märkt
  • vitpeppar från kvarnen

Vårgrön ärtpuré

  • 500 g
    frysta gröna ärtor
  • 2msk
    smör
  • 2tsk
    pepparrot, riven eller wasabi
  • ½tsk
    salt
  • ½tsk
    vitpeppar

Fänkål- & äppelsallad

  • 1st
    fänkål
  • 2st
    äpplen
  • 1 dl
    dill, hackad
  • ½st
    citron, pressad
  • ½dl
    olivolja
  • ½tsk
    salt

Så lagar du

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda vatten, socker och salt. Lägg i fisken och låt den rimmas under tiden du förbereder tillbehören (nedan). Skölj och torka av fisken, hetta upp en stekpanna, häll i rapsolja och lägg fisken i pannan med skinnsidan neråt. Stek på hög värme, ca 1 minut, vänd fisken, peppra och stek hastigt på andra sidan. Flytta över till en ugnsform och ställ in i ugnen tills fisken är nästan färdig. Det är när segmenten nästan faller isär om du trycker på den. Servera med tillbehören och ev kokt potatis.

Koka upp vatten i en kastrull eller med vattenkokare. Tillsätt ärtor, låt koka 1 minut, häll av vattnet men spara 1 dl. Mixa ärtor, ½ dl av kokvattnet, smör, pepparrot, salt och peppar med stavmixer. Tillsätt mer kokvatten om du önskar en lösare puré. Servera som den är eller passera genom en sil med hjälp av baksidan på en slev.

Strimla fänkål och äpple tunt. Blanda med resterande ingredienser.

Dela det här receptet med dina vänner!