Rimmad kokt kolja med färsk gurka, äpple samt en puré på kålrot smaksatt med pepparrot

Rimmad kokt kolja med färsk gurka, äpple samt en puré på kålrot smaksatt med pepparrot

Publicerat:

Ingredienser

4portioner

  • 600g
    koljafilé
  • 1liter
    vatten
  • 2msk
    socker
  • 4msk
    salt
  • 1
    liten gurka
  • 2
    äpple Ingrid Marie
  • 2msk
    olivolja
  • 2msk
    hackad dill
  • 1 ½kg
    kålrot
  • 2msk
    riven pepparrot
  • 3msk
    citronsaft
  • salt

Så lagar du

1. Blanda vatten, salt och socker i en bunke. Lägg i koljafilén och låt rimmas i 30 minuter.

2. Koka koljan i lite saltat vatten under lock i ca 10 min på medelvärme, när fisken har en kärntemperatur på 42 är den klar att servera

3. Ta ur kärnhuset på gurkan samt på äpplet, skär dem i mindre bitar.

4. Hetta upp en stekpanna med olivoljan, fräs sedan gurkan och äpplet i någon sekund smaka av med salt och tillsätt den hackade dillen.

5. Ansa och skär ner kålroten i mindre bitar. Koka i saltat vatten till de är mjuka.

6. Pressa kålroten genom en potatispress, tillsätt citronsaften smaka av med salt och vänd sist i den rivna pepparroten

Dela det här receptet med dina vänner!