Rimmad kokt kolja med färsk gurka, äpple samt en puré på kålrot smaksatt med pepparrot

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 600gkoljafilé
- 1litervatten
- 2msksocker
- 4msksalt
- 1liten gurka
- 2äpple Ingrid Marie
- 2mskolivolja
- 2mskhackad dill
- 1 ½kgkålrot
- 2mskriven pepparrot
- 3mskcitronsaft
- salt
Så lagar du
1. Blanda vatten, salt och socker i en bunke. Lägg i koljafilén och låt rimmas i 30 minuter.
2. Koka koljan i lite saltat vatten under lock i ca 10 min på medelvärme, när fisken har en kärntemperatur på 42 är den klar att servera
3. Ta ur kärnhuset på gurkan samt på äpplet, skär dem i mindre bitar.
4. Hetta upp en stekpanna med olivoljan, fräs sedan gurkan och äpplet i någon sekund smaka av med salt och tillsätt den hackade dillen.
5. Ansa och skär ner kålroten i mindre bitar. Koka i saltat vatten till de är mjuka.
6. Pressa kålroten genom en potatispress, tillsätt citronsaften smaka av med salt och vänd sist i den rivna pepparroten