Rimmad kyckling

Rimmad kyckling

Ingredienser

12portioner

  • 2st
    kycklingar
  • 4msk
    salt

Så lagar du

1. Halvera kycklingarna och och gnid varje halva med en msk salt. Lossa gärna skinnet och gnid in salt även dör du kommer åt. Låt kycklingarna ligga kallt i plastpåsar ca 16 timmar.

2. Koka upp 3 liter vatten. Häll av vätskan som bildats. Skär loss lårklubborna och skölj av dem i kallt vatten och torka dem. Torka även resten av kycklingen och lägg ner den (inte lårklubborna) i kokande vatten. Koka upp igen, skumma och sjud sedan på svag värme 25-30 minuter tills innertemperaturen på kycklingbröstet är 70º.

3. Ta upp kycklingen (spara buljongen) och låt svalna något. Ta bort skinnet och skär loss bröstfiléerna. Rensa resten av köttet och spara det till soppan (se recept under länk nedan).

4. Koka ihop buljongen tills 1 1/2 liter återstår. Sila och spara den till soppan eller frys in till ett senare tillfälle. När den kallnat är det lätt att ta bort fettet som lägger sig på ytan.

Dela det här receptet med dina vänner!