Ingredienser
15portioner
- 1lammstek på ben (2.5-3 kg)
- 1dlgrovt salt
- ½dlströsocker
- 2dlvatten
Till stekning
- 2tsktorkad chili, hackad (chiliflakes i kryddhyllan)
- 1mskprovencalska kryddor
- 1tskvitpeppar, malen
- 1tsksvartpeppar, malen
- ½ dlolivolja
Så lagar du
1. Blanda salt, socker och vatten, lägg köttet i lagen i en plastpåse och ställ i kyl 2 dygn.
2. Vänd några gånger under tiden. Ta upp och torka av köttet.
3. Sätt ugnen på 100 grader.
4. Gnid in köttet med kryddor och olja.
5. Lägg i långpanna och baka fiolen minst 6 timmar, köttsaften ska vara genomskinlig och köttet lite torkat.
6. Skär upp i tunna skivor eller vira folie runt benet, lägg på en stor skärbräda och låt gästerna skära själva.