Rimmad lammstek med örter och chili

Rimmad lammstek med örter och chili

Ingredienser

15portioner

  • 1
    lammstek på ben (2.5-3 kg)
  • 1dl
    grovt salt
  • ½dl
    strösocker
  • 2dl
    vatten

Till stekning

  • 2tsk
    torkad chili, hackad (chiliflakes i kryddhyllan)
  • 1msk
    provencalska kryddor
  • 1tsk
    vitpeppar, malen
  • 1tsk
    svartpeppar, malen
  • ½ dl
    olivolja

Så lagar du

1. Blanda salt, socker och vatten, lägg köttet i lagen i en plastpåse och ställ i kyl 2 dygn.

2. Vänd några gånger under tiden. Ta upp och torka av köttet.

3. Sätt ugnen på 100 grader.

4. Gnid in köttet med kryddor och olja.

5. Lägg i långpanna och baka fiolen minst 6 timmar, köttsaften ska vara genomskinlig och köttet lite torkat.

6. Skär upp i tunna skivor eller vira folie runt benet, lägg på en stor skärbräda och låt gästerna skära själva.

Dela det här receptet med dina vänner!