Risotto Parmigiano

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4portioner

  • 350g
    risottoris (Carnaroli, Vialone nano el. Arborio)
  • 4msk
    olivolja
  • 1st
    finhackad schalottenlök
  • 1,25liter
    höns- el. grönsaksbuljong
  • 25g
    smör
  • 100g
    nyriven parmesanost

Så lagar du

Använd en tjockbottnad kastrull och fräs löken mjuk i oljan på svag värme.

OBS! Skölj aldrig ris till en risotto! Tillsätt riset och vänd runt ordentligt så riskornen blir glansiga.

Häll i buljongen litet i taget och rör hela tiden mot botten av kastrullen. Låt riset absorbera vätskan och fyll på med buljong undan för undan.

Koka ca 15 min. Rör ner parmesanosten och smörklicken.

Servera på varma tallrikar.

Dela det här receptet med dina vänner!