Riven rotfruktssoppa med fetaost

Riven rotfruktssoppa med fetaost

Publicerat:

Tillagningstid:

En mustig soppa där fetaosten ger sälta och krämighet.

Ingredienser

4portioner

  • 1st
    gul lök
  • 2st
    vitlöksklyftor
  • 500g
    valfria rotfrukter, tex morötter
  • 2dl
    torkade röda linser, sköljda
  • 1dl
    tomatpuré
  • 2tsk
    garam masala
  • 1,2liter
    vatten
  • 2st
    buljongtärningar, grönsaks- eller kyckling
  • 1st
    citron
  • 100g
    fetaost
  • olja till stekning
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Skala och riv lök, vitlök och rotfrukter grovt i matberedare.

2.  Hetta upp en stor kastrull, fräs rotfruktsrivet i olja tillsammans med linser, tomatpuré och garam masala utan att det får färg. Tillsätt vatten och buljong. Koka ihop 15 minuter eller tills linserna mjuknat. Smaka av med salt, peppar, citron och garam masala.

3. Späd soppan med vatten om du önskar en lösare konsistens. Toppa med smulad fetaost. 

Garnera gärna med färska örter.

Dela det här receptet med dina vänner!