Riven rotfruktssoppa med fetaost

Publicerat:
2014-11-05Tillagningstid:
En mustig soppa där fetaosten ger sälta och krämighet.
Ingredienser
4portioner
- 1stgul lök
- 2stvitlöksklyftor
- 500gvalfria rotfrukter, tex morötter
- 2dltorkade röda linser, sköljda
- 1dltomatpuré
- 2tskgaram masala
- 1,2litervatten
- 2stbuljongtärningar, grönsaks- eller kyckling
- 1stcitron
- 100gfetaost
- olja till stekning
- salt och peppar
Så lagar du
1. Skala och riv lök, vitlök och rotfrukter grovt i matberedare.
2. Hetta upp en stor kastrull, fräs rotfruktsrivet i olja tillsammans med linser, tomatpuré och garam masala utan att det får färg. Tillsätt vatten och buljong. Koka ihop 15 minuter eller tills linserna mjuknat. Smaka av med salt, peppar, citron och garam masala.
3. Späd soppan med vatten om du önskar en lösare konsistens. Toppa med smulad fetaost.
Garnera gärna med färska örter.