Ingredienser
15portioner
Brownie
- 175gsmör
- 2dlströsocker
- 1,25dlvetemjöl
- 1,5dlkakao
- 1nypa(or)salt
- 1tskvaniljpulver
- 2stägg
Fudgeglasyr
- 1,5dlvispgrädde
- 1dlljus sirap
- 1,5dlströsocker
- 200gmörk choklad, hackad
- 25gsmör
- 0,5tskvaniljpulver
- 1nypa(or)salt
Rocky road topping
- 1dlsalta jordnötter
- 1dlminimarschmallows
- 1dldajmkulor eller chokladöverdragna kolagodisar i bitar
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret, låt svalna något. Tillsätt socker och rör om.
2. Blanda resterande torra ingredienser, sikta ner i smeten. Tillsätt äggen ett och ett och rör till en slät smet.
3. Häll i bakpappersklädd form cirka 20x30 cm. Grädda mitt i ugnen 15 minuter eller tills kakan fortfarande är lite lös i mitten. Gör glasyr under tiden.
Glasyr
1. Koka upp grädde, sirap och socker, koka 15 minuter under omkörning. Dra från plattan och låt svalna ett par minuter.
2. Lägg chokladen i en skål. Häll den något avsvalnade gräddblandningen över chokladen. Tillsätt smör, vanilj och salt, rör försiktigt till en slät kräm.
3. Låt svalna tills den börjar tjockna, bred glasyren över den avsvalnade kakan, spara lite. Strö över topping och ringla resten av glasyren ovanpå. Ställ svalt, skär i önskad storlek.
4. Servera din brownie som den är eller med rårörda bär, glass eller lättvispad grädde.
Tips
Kakan går jättebra att frysa.