Röd paprikakompott med Tahitivanilj samt en sorbet med smak av citron och kaktus samt kanderade salladsblad.

Röd paprikakompott med Tahitivanilj samt en sorbet med smak av citron och kaktus samt kanderade salladsblad.

    Publicerat:

    Ingredienser

    4portioner

    • 2st
      röd paprika
    • 1ask(ar)
      á 500 ml sorbet med smak av citron och kaktus
    • 2dl
      grädde
    • 40g
      socker
    • ½st
      vaniljstång
    • 3msk
      citronsaft
    • 8st
      innerblad av grönsallad
    • 10msk
      socker

    Så lagar du

    Kanderat salladsblad - Gör så här:

    1. Sätt ugnen på 125 grader.

    2. Doppa salladsbladen i kokande vatten i max 1 sek.

    3. Lägg upp försiktigt på en handduk och låt salladsbladen torka.

    4. Lägg salladsbladen på en silikonbehandlad plåt. Strö över socker, vänd på bladen och sockra andra sidan.

    5. Torka bladen i ca 1 timma i ugnen. Kontrollera att bladen är torra och spröda. Detta kan göras några timmar före middagen.

    Röd paprikakompott - Gör så här:

    1. Sätt ugnen på "grill" eller övervärme med maximal temperatur.

    2. Sätt in paprikan i ugnen och grilla den tills att skinnet börjar svartna.

    3. Lägg dom varma paprikorna i en påse i ca 10 minuter. Skölj sedan i kallt vatten då lossnar skinnet lättare. Dela och plocka bort kärnhuset och skär ner paprikaköttet i mindre bitar.

    4. Lägg paprika, socker, grädde, citronsaft och vaniljstång i en kastrull. Koka upp. Sätt på ett lock och dra bort panna från värmen.

    5. Låt stå och dra i kastrullen i en timma.

    6. Ta upp vaniljstången och skrapa ur "märgen" och lägg tillbaka i blandningen.

    7. Mixa blandningen till en kompott och ställ sedan kallt i kylen.

    Montering - Gör så här:

    1. Lägg den kalla paprikakompotten i mitten av tallriken.

    2. Gör en kula av sorben och lägg den på kompotten.

    3. Lägg salladsbladen på sorben.

    Dela det här receptet med dina vänner!