Röd paprikakompott med Tahitivanilj samt en sorbet med smak av citron och kaktus samt kanderade salladsblad.

Publicerat:
2012-10-24Ingredienser
4portioner
- 2ströd paprika
- 1ask(ar)á 500 ml sorbet med smak av citron och kaktus
- 2dlgrädde
- 40gsocker
- ½stvaniljstång
- 3mskcitronsaft
- 8stinnerblad av grönsallad
- 10msksocker
Så lagar du
Kanderat salladsblad - Gör så här:
1. Sätt ugnen på 125 grader.
2. Doppa salladsbladen i kokande vatten i max 1 sek.
3. Lägg upp försiktigt på en handduk och låt salladsbladen torka.
4. Lägg salladsbladen på en silikonbehandlad plåt. Strö över socker, vänd på bladen och sockra andra sidan.
5. Torka bladen i ca 1 timma i ugnen. Kontrollera att bladen är torra och spröda. Detta kan göras några timmar före middagen.
Röd paprikakompott - Gör så här:
1. Sätt ugnen på "grill" eller övervärme med maximal temperatur.
2. Sätt in paprikan i ugnen och grilla den tills att skinnet börjar svartna.
3. Lägg dom varma paprikorna i en påse i ca 10 minuter. Skölj sedan i kallt vatten då lossnar skinnet lättare. Dela och plocka bort kärnhuset och skär ner paprikaköttet i mindre bitar.
4. Lägg paprika, socker, grädde, citronsaft och vaniljstång i en kastrull. Koka upp. Sätt på ett lock och dra bort panna från värmen.
5. Låt stå och dra i kastrullen i en timma.
6. Ta upp vaniljstången och skrapa ur "märgen" och lägg tillbaka i blandningen.
7. Mixa blandningen till en kompott och ställ sedan kallt i kylen.
Montering - Gör så här:
1. Lägg den kalla paprikakompotten i mitten av tallriken.
2. Gör en kula av sorben och lägg den på kompotten.
3. Lägg salladsbladen på sorben.