Ingredienser
4portioner
- 2stkycklingbröst
- 1 1/2dlröda linser
- 4mskgrekisk yoghurt
- 2mskfärsk basilika
- 4msktandoorikrydda
- 2mskrostade pinjenötter
- 2mskchiliolja
- smör
- ruccolasallad
- salt
- nymalen vitpeppar
Så lagar du
1. Börja med att marinera kycklingbröstet genom att lägga tandoorikryddan & kyckling i en plastpåse (2 liter). Låt ligga i 24 timmar. Det går tat hoppa över marineringen om man har bråttom, men resultatet blir inte lika bra.
2. Skölj linserna. Koka upp dubbla mängden vatten och lägg i linserna. Koka på mycket svag värme under lock ca 5-7 minuter.
3. Sila av linserna och kyl ner dem (spola i kallt vatten). Blanda de kalla linserna med yoghurten, basilikan och smaka av med salt pch nymalen vitpeppar. Ställ i kyl.
4. Sätt ugnen på 150 grader. Stek kycklingbröstet i en stekpanna med lite smör i. När kycklingen har fått en gyllenbrun färg runt om, sätt den i ugnen tills kycklingen har en innertemperatur 72 grader (ca 20 min).
5. Blanda ihop pinjenötter, ruccolasallad samt chilioljan i en bunke.
<b>Upplägg:</b>
1. Placera linsröran i mitten av tallriken.
2. Skär kycklingen (varm eller kall) i skivor. Placera uppe på linsröran.
3. Lägg sallad med pinjenötter runt om.