Röda linser i yoghurt med basilika & tandoorikyckling

Röda linser i yoghurt med basilika & tandoorikyckling

Ingredienser

4portioner

  • 2st
    kycklingbröst
  • 1 1/2dl
    röda linser
  • 4msk
    grekisk yoghurt
  • 2msk
    färsk basilika
  • 4msk
    tandoorikrydda
  • 2msk
    rostade pinjenötter
  • 2msk
    chiliolja
  • smör
  • ruccolasallad
  • salt
  • nymalen vitpeppar

Så lagar du

1. Börja med att marinera kycklingbröstet genom att lägga tandoorikryddan & kyckling i en plastpåse (2 liter). Låt ligga i 24 timmar. Det går tat hoppa över marineringen om man har bråttom, men resultatet blir inte lika bra.

2. Skölj linserna. Koka upp dubbla mängden vatten och lägg i linserna. Koka på mycket svag värme under lock ca 5-7 minuter.

3. Sila av linserna och kyl ner dem (spola i kallt vatten). Blanda de kalla linserna med yoghurten, basilikan och smaka av med salt pch nymalen vitpeppar. Ställ i kyl.

4. Sätt ugnen på 150 grader. Stek kycklingbröstet i en stekpanna med lite smör i. När kycklingen har fått en gyllenbrun färg runt om, sätt den i ugnen tills kycklingen har en innertemperatur 72 grader (ca 20 min).

5. Blanda ihop pinjenötter, ruccolasallad samt chilioljan i en bunke.

<b>Upplägg:</b>

1. Placera linsröran i mitten av tallriken.

2. Skär kycklingen (varm eller kall) i skivor. Placera uppe på linsröran.

3. Lägg sallad med pinjenötter runt om.

Dela det här receptet med dina vänner!