Rödbetsbröd med rödlök och färskost

Publicerat:

Ingredienser

5portioner

  • 2dl
    vatten
  • 1st
    rödbeta
  • 20g
    jäst
  • 5-6dl
    vetemjöl
  • 12tsk
    salt
  • 1st
    rödlök
  • 1dl
    färskost
  • lite basilika
  • salt och peppar

Så lagar du

Tvätta rödbetan och mixa den med vatten. Blanda med jäst, sedan mjöl och sist salt till en deg som släpper från fingrarna.

Låt den jäsa i 45 minuter under en handduk.

Gör sedan mindre potionsbröd eller ett större bröd. Låt jäsa cirka 30 minuter.

Grädda i 200 grader cirka 15-30 minuter beroende på hur stora bröd ni har gjort.

Hacka basilika och blanda med färskosten, salt och peppar. Servera till brödet med tunna skivor rödlök.

Eller ät det bara med gott smör till.

Dela det här receptet med dina vänner!