Rödbetshummus med kummin och rökt chili

Publicerat:
2019-04-24Tillagningstid:
Ilsket rödbetsröd är vår hummus med sting av vitlök och chili och en bärig ton av svarta vinbär. Den är ett gott tillbehör till kött, grönsaksrätter och korv eller på mackan och som spread på fröknäcke.
Ingredienser
8portioner
- 1burk(ar)kikärtor
- 250gkokta och skalade rödbetor
- ½dlsvarta vinbär, färska eller frysta
- 1msktahini (sesampasta)
- 2klyfta(or)vitlök
- ½dlolivolja
- 1kruk(or)mynta
- 1tskkummin, mortlad
- 1tskchipotle
- salt och peppar
- ½citron, saften
- svarta sesamfrön till garnering
- chili flakes till garnering
Så lagar du
1. Mixa ihop kikärter, olja, tahini, vitlök, mynta, kummin, chipotle, citronsaft, kokta rödbetor, svarta vinbär, salt och peppar till önskad konsistens.
2. Lägg upp i en skål och garnera med svarta sesamfrön och chiliflakes.