Rödbetspicklade ägg med avokado

Publicerat:
2016-03-18Tillagningstid:
Ingredienser
8portioner
- 8stägg
- 4dllag från inlagda rödbetor (eller egen lag se nedan)
Lag – om du vill göra det själv:
- 3dlvatten
- 1dlvitvinsvinäger
- 3stmedelstora rödbetor
- 1tsksalt
- 1msksocker
- 8stäggulor från dom kokta äggen
- 1stavokado
- 1stsaft och skal från en lime
- 2mskmajonäs
- 1tskdijonsenap
- 1tsksrirachasås
Till garnering:
- ärtskott
- sirachasalt - se recept
Så lagar du
Receptet är beräknat till 8 plock-portioner.
1. Koka upp vatten till äggen och lägg i rumstempererade ägg. Koka i 8 - 9 minuter.
2. Skölj i kallt vatten och skala äggen.
3. Lägg de kokta äggen i rödbetslag. Låt äggen ligga i lagen i minst 2 timmar eller över natten.
4. Dela äggen i två halvor. Ta bort äggulan och lägg över i en skål. Skala och tärna avokadon, lägg i skålen.
5. Tillsätt saft och skal från lime, majonnäs, dijonsenap och sriracha. Mixa ihop med en stavmixer. Smaka av med salt och sriracha. Lägg gärna blandningen i en sprits och fyll äggen med röran.
6. Toppa med örtskott och srirachasalt eller paprikapulver.
Egen lag
1. Skala och skiva 3 rödbetor.
2. Koka upp vatten och vinäger. Lägg i rödbetorna, salt och socker.
3. Låt lagen koka upp och sjuda tills rödbetorna är mjuka.
4. Låt lagen svalna innan du lägger i äggen. Låt äggen ligga i lag i minst 2 timmar eller över natten.
Srirachasalt
½ dl flingsalt
½ tsk sriracha
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Blanda salt och sriracha och strö på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen och torka saltet i 15 minuter eller tills det känns helt torrt. Förvara i burk med lock.