Rödbetssoppa med knaprig getostsallad

Rödbetssoppa med knaprig getostsallad.

Ingredienser

Soppa

  • 300g
    rödbetor
  • 1st
    gul lök
  • 1st
    rödlök
  • 2klyfta(or)
    vitlök
  • 1st
    liten stark chili
  • 1knippa(or)
    färsk timjan
  • 3msk
    olivolja
  • 1 ½liter
    buljong, grönsak eller kyckling
  • 1st
    citron, saften
  • salt och peppar

Knaprig getostsallad

  • 4st
    stora skivor vitt surdegsbröd
  • 3msk
    olivolja
  • 2klyfta(or)
    vitlök
  • ½dl
    pumpakärnor
  • 200g
    inlagda rödbetor
  • 200g
    getost
  • 1knippa(or)
    färsk oregano
  • ½dl
    russin

Så lagar du

Rödbetssoppa

1. Skala och skär ner rödbetor, lök, rödlök och vitlök. Fräs allt tillsammans med chili och fint hackad timjan i olivolja på medelhög värme tills löken har blivit genomskinlig.

2. Tillsätt buljong och saften av en pressad citron. Koka tills grönsakerna är mjuka och mixa sedan allt till en helt slät soppa.

3. Salta och peppra efter smak. Servera med den knapriga getostsalladen.

Knaprig getostsallad

1. Skär brödet i grova tärningar och stek knapriga i olivolja tillsammans med vitlöksklyftorna som du först skalar och delar på hälften. Tillsätt pumpakärnorna och fräs ytterligare 15 sekunder.

2. Lägg upp allt i en serveringsskål. Dela rödbetorna i grova bitar och smula ner getosten i grova bitar. Lägg allt i skålen och toppa med russin och färsk oregano.

Dela det här receptet med dina vänner!