Rödbetssoppa med knaprig getostsallad

Ingredienser
Soppa
- 300grödbetor
- 1stgul lök
- 1strödlök
- 2klyfta(or)vitlök
- 1stliten stark chili
- 1knippa(or)färsk timjan
- 3mskolivolja
- 1 ½literbuljong, grönsak eller kyckling
- 1stcitron, saften
- salt och peppar
Knaprig getostsallad
- 4ststora skivor vitt surdegsbröd
- 3mskolivolja
- 2klyfta(or)vitlök
- ½dlpumpakärnor
- 200ginlagda rödbetor
- 200ggetost
- 1knippa(or)färsk oregano
- ½dlrussin
Så lagar du
Rödbetssoppa
1. Skala och skär ner rödbetor, lök, rödlök och vitlök. Fräs allt tillsammans med chili och fint hackad timjan i olivolja på medelhög värme tills löken har blivit genomskinlig.
2. Tillsätt buljong och saften av en pressad citron. Koka tills grönsakerna är mjuka och mixa sedan allt till en helt slät soppa.
3. Salta och peppra efter smak. Servera med den knapriga getostsalladen.
Knaprig getostsallad
1. Skär brödet i grova tärningar och stek knapriga i olivolja tillsammans med vitlöksklyftorna som du först skalar och delar på hälften. Tillsätt pumpakärnorna och fräs ytterligare 15 sekunder.
2. Lägg upp allt i en serveringsskål. Dela rödbetorna i grova bitar och smula ner getosten i grova bitar. Lägg allt i skålen och toppa med russin och färsk oregano.