Rödbetstartar med lakrits, fänkål, rostade hasselnötter och fetaostkräm

Publicerat:
2019-10-07Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 1kgrödbetor
- 1stgul lök
- ½dlrödvinsvinäger
- 1stcitron, pressad saft
- 1stlakritsrot eller 1 tsk lakritspulver
- 40ghasselnötter
- salt och peppar
Fetaostcreme
- 100gfetaost
- 50gcrème fraiche
Fänkålssallad
- 1stfänkål
- 1knippa(or)dill
- 1kruk(or)dragon
- olivolja
Så lagar du
1. Skrubba och tvätta rödbetorna och skär bort lite vid rotändan. ⅔ av betorna bakas i ugn under folie på 160 grader ca 1timme. Råriv den resterande mängden rödbetor. När betan är genombakad, låt svalna och riv sedan grovt på rivjärn. Blanda med den rårivna.
2. Finhacka löken och svetta den lite i en kastrull, koka ihop med vinäger och låt svalna.
3. Blanda rödbetorna med vinägerkokta löken, salt peppar, citronsaft och lakritspulver.
4. Rosta hasselnötterna i het panna och låt svalna, gnugga så skalet lossnar och krossa sedan grovt, tex. med en stekpanna.
5. Mixa fetaosten med crème fraiche och smaka av med salt och peppar.
6. Hyvla fänkål på mandolin ner i kallt vatten. Blanda till en sallad med fänkålen några örter t.ex. dill, dragon. Häll på lite olivolja.
7. Forma en “biff” av rödbetsröran. Ringla fetaostkrämen runt biffen. Toppa med salladen samt de krossade hasselnötterna.