Ingredienser
4portioner
- 4rödingfiléer
- 2strotselleri
- 2stschalottenlök
- 2-3dlmjölk
- olja
- salt och peppar
- färsk dill
Så lagar du
Sätt ugnen på 150 grader. Skala rotsellerin med kniv så att all jord försvinner. Skär den skalade rotsellerin så att varje selleri bildar en stor kub. Lägg de bortskurna bitarna i en kastrull. Skär de stora kuberna i mindre, jämnstora, tärningar. Skala löken och skär dem i skivor. Lägg tärningarna på en plåt med bakplåtspapper. Lägg hälften av löken på plåten med rotselleritärningarna och hälften i kastrullen. Ringla olja över kuberna och ställ in i ugnen.
Häll olja i en ugnsfast form och lägg ner fisken med skinnsidan nedåt. Salta och peppra på köttsidan. Ställ in fisken i ugnen tillsammans med rotsellerin i ca 15-20 min. Häll mjölk i kastrullen så att det precis täcker rotsellerin och löken. Koka på svag värme tills rotsellerin är mjuk. Mixa den till en slät puré och smaka av med salt.
Lägg rödingfiléerna på en tallrik med skinnsidan uppåt och drag försiktigt av skinnet. Vänd tillbaka fisken och lägg de rostade selleritärningarna ovanpå. Klicka purén bredvid och dekorera med färsk dill.