Röding med rostad pumpa

Publicerat:
2019-11-06Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
Rödingen
- ca 1 kgröding, en hel liten filé per person eller ½ om filéerna är något större
- salt och peppar
- 50gsmält smör
- 1citron, rivet skal
- 3mskpicklade rönnbär (kapris går också bra)
Rostad pumpasallad
- ½matpumpa, hokkaido
- 2klyfta(or)vitlök, finhackade
- ½tskchiliflakes
- 2-3mskolivolja
- 1kvist(ar)rosmarin, dinhackad
- 2mskpumpafrön
- 2mskmandelspån
Örtolja
- 2msksalvia, finhackad
- 2mskbladpersilja, finhackad
- 1citron, skal och saft
- 1dlolivolja
- salt
Chevrékräm
- 100gchèvre
- 2dlcrème fraiche
- 1mskrosmarin, finhackad
- 1mskolivolja, extra virgin
- svartpeppar
Så lagar du
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Tvätta och kärna ur pumpan. Skär den i tunna skivor, med eller utan skal.
3. Ringla olja i en ugnsfast form och lägg på pumpaskivor. Ringla över olja och strössla över finhackad vitlök, rosmarin, chiliflakes och flingsalt. Sätt in i ugnen i cirka 40 minuter.
4. Blanda alla ingredienser till örtoljan. Ställ åt sidan.
5. Smula chèvre i en skål och blanda med crème fraiche och rosmarin. Ringla över olivolja.
6. När pumpan är klar, sänk ugnsvärmen till 110 grader.
7. Ringla lite av det smälta smöret i en ugnsfast from. Lägg på röding med skinnsidan ner. Salta och peppra och ringla över resten av smöret.
8. Sätt in i ugnen tills fisken har en innertemperatur på 48 grader.
9. Garnera fisken med hackad persilja, rivet skal av citron, örtolja och syltade rönnbär (eller kapris).