Rödkålssallad med rostad mandel och lingonvinägrett

Publicerat:
2019-04-24Tillagningstid:
Ingredienser
8portioner
- 800gkål, t ex rödkål, savoykål, vitkål, grönkål
- 1kruk(or)persilja
- 1msksalt
- peppar
- 3mskmandelspån
- 3mskspaltvete
Lingonvinägrett
- 1½dlolivolja
- 3mskrödvinsvinäger
- ½dlrosévin
- 1dllingon, färska eller frysta
- salt och peppar
Så lagar du
1. Grovstrimla kålsorterna och strö över saltet.
2. Häll ½ liter kokande vatten på kålen och låt den mjukna.
3. Häll bort vattnet när det svalnat och krama ur kålen.
4. Rosta mandel och spelt var för sej med salt i torr stekpanna.
5. Blanda ner hackad persilja och ca hälften av lingonvinägretten i kålblandningen
6. Smaka av med salt och peppar.
7. Toppa salladen med mandel och spelt.
Servera resten av lingonvingrätten som dressing vid sidan om.
Lingonvinägrett
Mixa alla ingredienser, smaka av med salt och peppar.
Tips
Salladen passar utmärkt på buffébordet eller serverad till rökt fisk, grillat kött och korv. Blanda gärna ner ruccola för att få en grönare salladsrätt Förvälld rödkål färgar inte av sej, ifall man vill ha mozzarella eller fetaost i sin sallad. Bärvinägretten kan också göras på röda vinbär, hallon eller jordgubbar och passar bra till alla sorters sallader. Bären mjuknar av vinägern och ger fantastisk fräschör och färg till dressingen.