Rödkokt oxbringa med lök och färsk chili

Publicerat:

Ingredienser

6portioner

  • 1kg
    oxbringa
  • röd buljong
  • 2st
    mellanstora kvisttomater
  • 1/2tsk
    strösocker
  • 1 1/2msk
    pressad lime
  • 1tsk
    havssalt
  • isbergssallad
  • 1st
    stor röd chili

<b>Karamelliserad scharlottenlök:</b>

  • 2 1/2msk
    jordnötsolja
  • 2 st
    salladslökar
  • cm färsk ingefära,
  • 4 st
    vitlöksklyftor
  • 1tsk
    havssalt
  • 250g
    scharlottenlök
  • 1/2dl
    torr sherry
  • 4msk
    råsocker
  • 1dl
    kycklingbuljong
  • 2msk
    äkta kinesisk svampsoja
  • 3st
    stjäranis

Så lagar du

Oxbringan

Koka upp bringan i rikligt med kallt vatten och låt sjuda i 20 min. Häll av vattnet, skölj bringan noga i kallt vatten och låt rinna av.

Koka upp så mycket av den röda buljongen att den täcker bringan. Lägg i bringan och låt sjuda på låg värme i 2 tim. till köttet är mört. Skumma då och då. Ta kastrullen av värmen och låt stå.

Tomaterna

Klyfta tomaterna och lägg dem i skål med socker, pressad lime och salt. Kyl i 30 min.

Karamelliserad scharlottenlök

Hetta upp jordnötsoljan i stekpanna. Lägg i salladslök, ingefära, vitlök och salt. Stek och rör i ca 2 min. tills allt är lättbrynt. Sänk värmen, lägg i schalottenlök och stek och rör i 5 min. Öka värmen, häll i sherryn och låt puttra i 1 min. Lägg i resten av ingredienserna och låt puttra på låg värme utan lock i ca 20 min.

Lägg upp och servera

Ta upp bringan ur buljongen och skiva. Arrangera salladsbladen på ett fat och lägg upp köttskivor på dem. Häll över lite av den heta buljongen, strö på sichuanpeppar. Servera med den stekta lökblandningen, tomatsalladen och färsk chili.

Dela det här receptet med dina vänner!